top of page

Minkštučių varškės spurgų su uogomis receptas

  • Writer: vmgonline
    vmgonline
  • 2021-05-03
  • 1 min. skaitymo

Atrodytų, kad nėra nieko paprastesnio nei aliejuje išvirta spurga. Tačiau minkštos spurgos su įdaru yra tas saldus patiekalas, kuris akimirksniu teleportuoja mus į geriausias vaikystės dienas. Apibarstytos cukraus pudra spurgytės reiškia laimę. Receptas, kurį būtinai išbandykite: varškės spurgos su uogomis.


varškės spurgos su uogų įdaru, Alfo Ivanausko receptas

4 porcijoms


Spurgoms pagaminti reikia:

  • 1 pakelio varškės

  • 2 kiaušinių

  • 2 šaukštų cukraus miltelių

  • 150 g miltų

  • ½ tarkuotos citrinos žievelės

  • 2 šaukštelių žaliosios matės arbatos miltelių (galima įsigyti arbatos krautuvėlėse)

  • žiupsnelio kepimo miltelių

  • dviejų saujų šviežių uogų

  • 1 l aliejaus kepti

1. Į varškę įmuškite kiaušinius, suberkite pudrą, citrinos žievelę, arbatą. Viską išmaišykite ir berkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Užminkykite nekietą tešlą.

2. Aliejų įkaitinkite iki 170 °C.

3. Iš tešlos formuokite spurgytes, į kiekvienos vidurį įsprauskite po uogą.

4. Kepkite aliejuje, kol gražiai paskrus.

5. Iškeptas griebkite ant popierinių servetėlių, kad sugertų riebalų perteklių.

6. Patiekite apibarstytas cukraus milteliais.


Skanaus!




bottom of page