Minkštučių varškės spurgų su uogomis receptas
- vmgonline
- 2021-05-03
- 1 min. skaitymo
Atrodytų, kad nėra nieko paprastesnio nei aliejuje išvirta spurga. Tačiau minkštos spurgos su įdaru yra tas saldus patiekalas, kuris akimirksniu teleportuoja mus į geriausias vaikystės dienas. Apibarstytos cukraus pudra spurgytės reiškia laimę. Receptas, kurį būtinai išbandykite: varškės spurgos su uogomis.

4 porcijoms
Spurgoms pagaminti reikia:
1 pakelio varškės
2 kiaušinių
2 šaukštų cukraus miltelių
150 g miltų
½ tarkuotos citrinos žievelės
2 šaukštelių žaliosios matės arbatos miltelių (galima įsigyti arbatos krautuvėlėse)
žiupsnelio kepimo miltelių
dviejų saujų šviežių uogų
1 l aliejaus kepti
1. Į varškę įmuškite kiaušinius, suberkite pudrą, citrinos žievelę, arbatą. Viską išmaišykite ir berkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Užminkykite nekietą tešlą.
2. Aliejų įkaitinkite iki 170 °C.
3. Iš tešlos formuokite spurgytes, į kiekvienos vidurį įsprauskite po uogą.
4. Kepkite aliejuje, kol gražiai paskrus.
5. Iškeptas griebkite ant popierinių servetėlių, kad sugertų riebalų perteklių.
6. Patiekite apibarstytas cukraus milteliais.
Skanaus!