Jeigu ieškote recepto, kurio dėka šonkauliai iškeptų taip, kad mėsa būtų sultinga, minkšta ir tiesiog slystų nuo kaulo, tiesiog privalote išbandyti šį.
![Minkšti ir sultingi šonkauliai, receptas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_905a867e4dcb4a9f9059ae528fa6d5e1~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_678,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/d875bb_905a867e4dcb4a9f9059ae528fa6d5e1~mv2.jpg)
Gaminimo laikas: 2 h 15 min.
Porcijų skaičius: 4–5 asm.
Sudėtingumo lygis: vidutiniškas
Minkštiems ir sultingiems šonkauliams pagaminti reikia:
1 eilutės kiaulienos šonkaulių
70 g DANSUKKER rudojo cukraus
1 šaukšto paprikos prieskonių
Šaukštelio česnako prieskonių
Šaukštelio malto kumino
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio pipirų
Žiupsnelio aitriosios paprikos
Pusės šviežio ananaso
Šaukštelio balto DANSUKKER cukraus
7 šaukštų SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažo „Originalus“
![](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_b6a5da8b423a48a4b1c6c30564242472~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_335,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/d875bb_b6a5da8b423a48a4b1c6c30564242472~mv2.jpg)
Kaitlentę galite įsigyti www.pigu.lt
1. Kiaulienos šonkauliai turi ploną membranos sluoksnį, kuris yra eilutės kaulo pusėje – šią membraną nulupkite.
2. Dubenyje sumaišykite rudąjį DANSUKKER cukrų, papriką, česnaką, kuminą, druską, pipirus ir aitriąją papriką. Šiais prieskoniais įtrinkite šonkaulius, suvyniokite juos į aliuminio foliją ir dėkite šonkaulius (mėsos puse žemyn) į orkaitę įkaitintą iki 150 °C ir kepkite 2 valandas.
3. Paruoškite šonkaulių glazūrą: ananasą supjaustykite ir dėkitę į virimo puodą su SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažu „Originalus“ ir DANSUKKER cukrumi (galite taip pat pagardinti pipirais). Šią masę pavirkite ant vidutinės ugnies apie minutę.
4. Iškepusius šonkaulius išvyniokite iš folijos ir aptepkite glazūra. Mėsą apskrudinkite orkaitėje apie 2 minutes.
PATARIMAI:
- Šiam receptui geriau rinkitės smulkesnius šonkaulius, bet ne su dideliu riebalų sluoksniu, nes patiekalas gausis labai riebus, o mėsa nekris nuo kaulo.
- Ananasus pjaustykite kuo smulkiau, kad jie priglustų prie šonkaulių.
- Šonkaulius gerai įvyniokite į foliją, nes kitaip išsilies jų sultys ir mėsa taps sausa.
Video receptas:
Skanaus!