Kas gali būti skaniau, o kartu ir ...nuobodžiau nei bulviniai blynai? Tiesą pasakius, mažai kas. Tačiau virtuvės mitų griovėjas Alfas Ivanauskas griauna ir šį mitą. Knygoje „Play, cook, kiss: Culinary tricks" jis siūlo šiuolaikišką seno gero recepto interpretaciją.
4 asm.
Reikia:
500 g bulvių
1 kiaušinio
1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
aliejaus (kepti)
200 g virto jaučio liežuvio
150 g kastinio (kastinį galite keisti grietine)
1 šaukštelio krienų
100 g žalių žirnelių
15 g daigų arba smulkių žalumynų
druskos, juodųjų pipirų
Bulves sutarkuokite.
Įmaišykite kiaušinį, citrinos žievelę, druską ir pipirus.
Gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi suformuokite nedidelius blynelius. Kepkite, kol gražiai apskrus, iš abiejų pusių.
Smulkiai supjaustykite liežuvį.
Kastinį sumaišykite su krienais.
Paruoštus blynelius patiekite lėkštėje su pjaustytu liežuviu, žirneliais, žalumynais ir kastinio-krienų padažu.
Skanaus!