Reikia:
100 g sviesto
75 g miltelinio cukraus
150 g varškės
300 g miltų
½ pakelio kepimo miltelių
50 g smulkintų ALVO migdolų
1 šaukštas prieskonių meduoliams
Gera sauja ALVO cukrintų spanguolių
Keli ALVO džiovinti abrikosai
50 ml romo
Sviesto patepti
Miltelinio cukraus pabarstyti
1. ALVO džiovintus abrikosus supjaustykite, sumaišykite su ALVO cukrintomis spanguolėmis, užpilkite romu.
2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir prieskoniais meduoliams.
3. Minkštą sviestą išplakite su milteliniu cukrumi, sudėkite varškę.
4. Sviesto-varškės masę sumaišykite su miltų mišiniu ir greitai užminkykite tešlą. Suberkite ALVO migdolus ir užmerktus vaisius kartu su visu skysčiu. Viską gerai permaišykite.
5. Formuokite nedidelius paplotėlius su iškilia viršūnėle, dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 12–15 min.
6. Ištirpinkite sviestą ir patepkite juo karštus štolenukus. Gausiai pabarstykite milteliniu cukrumi.
Comments