top of page

Mini štolenai


Reikia:

  • 100 g sviesto

  • 75 g miltelinio cukraus

  • 150 g varškės

  • 300 g miltų

  • ½ pakelio kepimo miltelių

  • 50 g smulkintų ALVO migdolų

  • 1 šaukštas prieskonių meduoliams

  • Gera sauja ALVO cukrintų spanguolių

  • Keli ALVO džiovinti abrikosai

  • 50 ml romo

  • Sviesto patepti

  • Miltelinio cukraus pabarstyti


1. ALVO džiovintus abrikosus supjaustykite, sumaišykite su ALVO cukrintomis spanguolėmis, užpilkite romu.

2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir prieskoniais meduoliams.

3. Minkštą sviestą išplakite su milteliniu cukrumi, sudėkite varškę.

4. Sviesto-varškės masę sumaišykite su miltų mišiniu ir greitai užminkykite tešlą. Suberkite ALVO migdolus ir užmerktus vaisius kartu su visu skysčiu. Viską gerai permaišykite.

5. Formuokite nedidelius paplotėlius su iškilia viršūnėle, dėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 12–15 min.

6. Ištirpinkite sviestą ir patepkite juo karštus štolenukus. Gausiai pabarstykite milteliniu cukrumi.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page