Mielinės bandelės su kalakutiena ir čederio sūriu
- 2020-02-18
- 1 min. skaitymo

4 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 15-20 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
400 g „Arvi“ kalakutų krūtinėlių faršo
1 svogūno
1 pakelio „Mantingos“ mielinės sluoksniuotos tešlos
180 g čederio sūrio
50 g šviežių mėgstamų žolelių mišinio
1 kiaušinio
1 šaukšto rūkytos paprikos
1 šaukšto kalendrų sėklų
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų
1. Supjaustykite svogūną kubeliais ir pakepkite kartu su faršu keptuvėje. Kepdami pabarstykite druska ir pipirais bei rūkyta paprika.
2. Susmulkinkite mėgstamas žoleles ir sudėkite į faršą, kai jis jau bus beveik iškepęs. Dar minutę pakepkite ir perdėkite į dubenį. Sutarkuokite čederio sūrį ir išmaišykite kartu su faršu.
3. Tešlos lapelius perpjaukite pusiau. Į centrą dėkite įdaro, perlenkite ir kraštus suspauskite.
4. Išplakite kiaušinį ir juo patepkite bandeles, pabarstykite grūstomis kalendrų sėklomis. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min.