5-6 asm.
Gaminimas 1 val.
Reikia:
200 g bulvių
100 g saliero
200 g šviežio ananaso
300 g šviežių agurkų
200 g šaldytų žaliųjų žirnelių
300 g virtų krevečių
Druskos, pipirų (pagal skonį)
Padažui:
200 g majonezo
1 apelsino sulčių
1 šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės
1 šaukštelio aitriosios paprikos
1. Bulves ir salierą supjaustykite kubeliais ir išvirkite arba garų puode, arba garinėje orkaitėje. Išvirusias daržoves atidenkite ir apdžiovinkite. Daržovės turi būti visiškai atvėsusios, nes sumaišius dar šiltus ingredientus mišrainė greičiau suges.
2. Ananasą nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Taip pat supjaustykite agurkus. Žirnelius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5–6 min., po to vandenį nupilkite.
3. Visus salotų ingredientus sumaišykite. Sumaišykite padažo ingredientus.
Comments