top of page

Idėja Velykoms – naminis majonezas

Kiek kartų teko girdėti, kad majonezas labai nesveika? Visiems, norintiems juo mėgautis, siūlome išeitį – pasigaminkite majonezą patys! Ir svečius pavaišinsite, ir nereikės baimintis dėl majonezo etiketėse aptinkamų neaiškių pavadinimų. Viliojantis pasiūlymas, tiesa? O geriausia tai, kad jį pasigaminti kur kas lengviau, nei įsivaizduojate!


Majonezas namuose

Jums reikės:

  • 2 kg augalinio aliejaus

  • 250 g kiaušinio trynių

  • 35 g raudonojo vyno acto

  • 15 g druskos

  • 100 g „Dijon“ garstyčių

  • 100 g vandens (aliejaus ir vandens emulsijos)

1. Trynius, garstyčias ir druską su trupučiu acto suplakame į vientisą masę. Aliejų supilame į indą, įpylę šalto vandens ir likusio acto suplakame rankiniu trintuvu. Padarome aliejaus/vandens emulsiją.

2. Į kiaušinio trynių, garstyčių masę plona srovele pilame aliejaus/vandens emulsiją, viską plakdami.


Naujausi įrašai

bottom of page