Kiek kartų teko girdėti, kad majonezas labai nesveika? Visiems, norintiems juo mėgautis, siūlome išeitį – pasigaminkite majonezą patys! Ir svečius pavaišinsite, ir nereikės baimintis dėl majonezo etiketėse aptinkamų neaiškių pavadinimų. Viliojantis pasiūlymas, tiesa? O geriausia tai, kad jį pasigaminti kur kas lengviau, nei įsivaizduojate!
Majonezas namuose
Jums reikės:
2 kg augalinio aliejaus
250 g kiaušinio trynių
35 g raudonojo vyno acto
15 g druskos
100 g „Dijon“ garstyčių
100 g vandens (aliejaus ir vandens emulsijos)
1. Trynius, garstyčias ir druską su trupučiu acto suplakame į vientisą masę. Aliejų supilame į indą, įpylę šalto vandens ir likusio acto suplakame rankiniu trintuvu. Padarome aliejaus/vandens emulsiją.
2. Į kiaušinio trynių, garstyčių masę plona srovele pilame aliejaus/vandens emulsiją, viską plakdami.