Reikia:
600 g menkės filė
3 kiaušinių
200 g panko džiūvėsėlių
1 cukinijos
½ ananaso
2 pomidorų
1 mėlynojo svogūno
2 skiltelių česnako
100 g kaparėlių
30 g alyvuogių aliejaus
1 žaliosios citrinos
kalendros lapelių
druskos, pipirų
aliejaus (kepti)
Menkę supjaustykite norimo dydžio kepsniais ir šiek tiek pamuškite peiliu.Pabarstykite druska ir pipirais, „paniruokite“ į plaktus kiaušinius ir panko džiūvėsėlius kiekvieną gabaliuką po 2 kartus.Įkaitintoje keptuvėje iškepkite cukinijos ketvirčius ir išilgai pjaustytus ananasus.Kitoje keptuvėje kepkite menkės karbonadus iš abiejų pusių. Pomidorus, svogūną supjaustykite mažais kubeliais, įtraiškykite česnako ir sudėkite kaparėlius. Įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, žaliųjų citrinų sulčių, įtarkuokite žievelės ir smulkintos kalendros. Išmaišykite.Lėkštėje dėkite keptus ananasus ir cukinijas. Ant viršaus dėkite menkės karbonadą ir pagardinkite pomidorų bei kaparėlių salsa.
Comments