8-10 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 10-12 min.
Orkaitės t-ra 175 °C
Zzz 24 val.
Reikia:
140 g DANSUKKER cukraus miltelių
50 g medaus
50 g DANSUKKER auksaspalvio sirupo
60 g sviesto
2 didelių kiaušinių
2 šaukštų prieskonių meduoliams
350 g kvietinių miltų
30 g tamsios nesaldintos kakavos
1 šaukšto kepimo miltelių
Glajui:
2 kiaušinių baltymų
300 g DANSUKKER cukraus miltelių
1. Suberkite DANSUKKER cukraus miltelius į puodą, supilkite medų, DANSUKKER auksaspalvį sirupą, sudėkite sviestą ir kiaušinius. Palengva kaitinkite vandens vonelėje nuolatos maišydami, kol masė taps vientisa.
2. Birius ingredientus sumaišykite ir 1/3 suberkite į dar šiltą masę, išmaišykite ir suberkite likusius. Išminkykite tešlą, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite 24 val. šaldytuve.
3. Tešlą vėl gerai išminkykite, kočiokite 2–3 mm storio lakštais ir spauskite norimos formos meduoliukus. Jei neturite namelių formelės, išpjaukite juos peiliu.
4. Sudėkite į skardą ir kepkite 10–12 min. iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje.
5. Iškepusius meduolius ataušinkite ir dekoruokite glajumi.
6. Glajui baltymus lengvai paplakite – tik tiek, kad suardytumėte baltymo tąsumą. Nuolatos plakdami po truputį berkite DANSUKKER cukraus miltelius. Berkite iki norimos konsistencijos. Linijoms paišyti reikalingas gana tirštas glajus, jis turi gerai laikyti formą. Užpildymui reikėtų šiek tiek skystesnio glajaus, bet ne varvančio.