Maltinukas „a’la burgeris“ primins sumuštinius iš vaikystės


Maltinukas a'la burgeris, VMG receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimo laikas 20 min.

Kepimo laikas 30-35 min.

  • 340 g LAPINO PUOTA šviežios ančių kulšelių mėsos (troškinti, kepti)

  • 200 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos kumpelių mėsos

  • 1 vid. dydžio svogūno

  • 3 šaukštų maltų avižinių dribsnių

  • 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių

  • 1-2 šaukštų smulkintų prieskoninių žolelių

  • 50 ml grietinėlės

  • 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio

  • Druskos

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Lydyto sviesto (kepti)

  • 6-8 riekelių šaltai rūkytos šoninės

  • Padažui:

  • 100 g majonezo

  • 1 šaukšto citrinų sulčių

  • 1 šaukšto rūkytos paprikos

  • 1 šaukšto aitriosios paprikos

  • 1 šaukštelio česnako granulių

  • Brijošės duonos kelių riekelių


  1. Sumalkite kartu LAPINO PUOTA šviežios ančių kulšelių mėsą, LAPINO PUOTA šviežios triušienos kumpelių mėsą ir svogūną.