Reikia:
500 g maltos paukštienos
½ svogūno
1 šaukštelis džiovinto česnako granulių
1 šaukštas smulkintų petražolių
½ šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
Žiupsnelis maltos aitriosios paprikos
1–2 šaukštai vandens
200–250 g vyšninių pomidorų
Druskos
Aliejaus
1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Medinius iešmelius užmerkite pusvalandžiui vandenyje – kad kepant neapdegtų galiukai.
2. Svogūną sutrinkite trintuvu, sumaišykite su malta mėsa, prieskoniais ir smulkintomis petražolėmis. Faršą gerai išminkykite. Įpilkite 1–2 šaukštus vandens. Faršą 30 min. palaikykite šaldytuve.
3. Suformuokite pailgus maltinius ir verkite ant iešmelių.
4. Sudėkite iešmelius į išklotą kepimo popieriumi skardą ir patepkite viršų aliejumi. Kepkite 15–20 min., po to suverkite dar ir pomidorus.
5. Kepame dar 5–10 min.
6. Patiekite su šviežiai iškeptu prancūzišku batonu su žolelių sviesto įdaru.
Skanaus!
Comments