top of page

Majonezas ir 10 jo veidų: gaminame padažus kiaušiniams

Kiaušiniai, kiaušiniai! Kada dar, jei ne per Velykas valgysime tiek kiaušinių? O kad jau turime kiaušinių, tad reikia ir majonezo. Galima nusipirkti, o galima ir pasigaminti. Prieš jus - naminis majonezas ir kelios idėjos, kaip jam suteikti naują veidą. Užtruksite vos 10 minučių.


majonezo padazai, VMG
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


NAMINIS majonezas

~200 ml


Reikia:

1 trynio 1 šaukštelio garstyčių ½ šaukšto cukraus ½ didelės citrinos sulčių Aliejaus (apie 120–130 ml) ½ citrinos nutarkuoto geltonosios žievelės sluoksnio Druskos, pipirų

  1. Aliejų supilkite į ąsotėlį su snapeliu, kad būtų patogiau pilti.

  2. Trynį, garstyčias, cukrų sudėkite į aukštą plakimo indą, įberkite žiupsnelį pipirų. Trynį su priedais išplakite trintuvu aukštu kotu, sumažinkite greitį ir plona srovele pilkite, beveik lašinkite, aliejų.

  3. Supylus maždaug pusę aliejaus majonezas gerokai sutirštėja. Tada supilkite citrinos sultis, suplakite ir tuomet supilkite likusį aliejų. Pabaigoje suberkite citrinos žievelę ir pasūdykite.


ANAKARDŽIŲ majonezas


anakardziai, VMG
Unsplash.com nuotr.

Reikia:

  • 100 g anakardžių

  • 50 ml šaukštų obuolių acto

  • 50 ml šaukštų sojų padažo

  • 100 ml aliejaus

  • 20 ml agavų sirupo

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 šaukštelio ciberžolės

  • Druskos, šviežiai grustų juodųjų pipirų

  • 1 šaukštelio garstyčių

  • vandens


  1. Anakardžius užpilkite vandeniu ir mirkykite ne trumpiau nei 4 val.

  2. Po to nupilkite, riešutus sudėkite į trintuvo indą, ir sutrinkite iki trupinių, sudėkite visus likusius produktus, trinkite iki norimos tekstūros, o vandenį pilkite pagal poreikį – reguliuokite norimą tirštumą.



Majonezas su GRAŽGARSTĖMIS ir MIGDOLAIS


Reikia:

  • 200 g pieniško majonezo

  • 30 g migdolų

  • 10–15 g gražgarsčių

  • 1 šaukštas citrinos sulčių


  1. Sutrinkite gražgarstes su migdolais ir sumaišykite su majonezu. Paskaninkite citrinos sultimis.



PIENIŠKAS majonezas


Reikia:

  • 200 ml aliejaus (geriausiai – neutralaus kvapo)

  • 80 ml pieno

  • 1 šaukštas Dižono garstyčių

  • 30 ml citrinos sulčių

  • 1 šaukštelis šviesaus DANSUKKER sirupo

  • Druskos


  1. Visus produktus sudėkite į aukštą trintuvo indą ir pradėkite plakti, laikydami trintuvą su kotu apačioje (iš pradžių).

  2. Po minutės pradėkite sistemingai trintuvą tai kelti, tai nuleisti (panašiai, kaip dirba stūmoklis).

  3. Kai sutirštės, paragaukite. Jei reikia, paskaninkite.



Ajoli su UGOGOMIS


Reikia:

  • 6–8 orkaitėje iškeptų česnako skiltelių

  • 100 g alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštelio neaštrių garstyčių

  • 6-8 aviečių

  • ½ citrinos sulčių

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukštelio šviesiojo cukraus sirupo


  1. Ajoli padažui išspauskite česnako skiltelių minkštimą.

  2. Sudėkite česnaką, aliejų, sirupą ir garstyčias į plakimo indą. Plakite, kol padažas sutirštės – iš pradžių laikydami plaktuvo kotą labai žemai, o kai padas pradės tirštėti, galima palengva kelti trintuvo kotą. Pabaigoje suberkite uogas. Sutrinkite kartu.



Majonezas su SPANGUOLĖMIS



Reikia:

  • 200 g pieniško majonezo

  • 1 šaukštas spanguolių (šviežių arba šaldytų)

  • ½ skiltelės česnako

  • 2–3 šakelės krapų


  1. Nuskabykite krapų lapelius, sutrinkite juos. Kartu sutrinkite spanguoles ir česnaką, o po to sumaišykite su majonezu.


Majonezas su DŽIOVINTAIS POMIDORAIS

Reikia:

  • 200 g pieniško majonezo

  • 1 šaukštelis pomidorų tyrės

  • 3 džiovintų pomidorų puselės

  • 1 skiltelė česnako

  • 1 šaukštelis šviesaus DANSUKKER sirupo

  • Citrinos sulčių (pagal skonį)


  1. Kartu sutrinkite pomidorų tyrę, džiovintus pomidorus ir česnaką. Sumaišykite su majonezu. Paskaninkite sirupu ir citrinos sultimis.


Majonezas su OBUOLIAIS



Reikia:

  • 200 g pieniško majonezo

  • 2 obuoliai

  • 1 šaukštelis baltųjų krienų


  1. Obuolius nulupkite ir iškepkite arba patroškinkite. Pertrinkite per sietelį. Jei masė labai skysta, truputį ją nuvarvinkite. Sumaišykite su majonezu ir krienais.



Taip pat majonezą gardinkite:

  1. Keptu česnaku ir keptomis paprikomis

  2. Avietėmis ir mėta

  3. Peletrūnu, laiškiniais česnakais, žaliosiomis citrinomis, petražolėmis


Gardžių kiaušinių!

Naujausi įrašai

bottom of page