Visi turime produktą ar patiekalą, kurio nemėgstame galbūt nuo vaikystės, o galbūt – nuo išlikusio nemalonaus prisiminimo, ir nieko čia nepadarysi. Net ir svečiuose, pamačius kraujinius vėdarus ar salotose besislepiančias alyvuoges, gali tekti pasakyti „ne, ačiū“. O kaipgi žvaigždės, kurios turi daug progų ragauti ir išbandyti naujus produktus? Negi jos viską mėgsta? Paklausėme ir įsitikinome: tikrai ne.
Vaida Skaisgirė
Nėra tokio produkto, kurio nemėgstu, išskyrus mėsą – nevalgau jos vienintelės. Be to, esu alergiška kiviams. Tačiau yra tokie dalykai, kurių tiesiog valgyti nesinori, kelia šleikštulį. Pavyzdžiui, praeitais metais rengiau maisto kultūros festivalį „Skanaus“ ir pakviečiau dalyvauti vienintelį vabzdžių restoraną Lietuvoje „Pestaurant“. Tuo metu turėjau galimybę paragauti vabzdžių, tačiau kai pamačiau juos gyvai ir kai pasiūlė pasivaišinti, aš tiesiog neišdrįsau. Tokio egzotiško maisto nelabai norisi ragauti.
Laura Vagonė
Nors lietuviška virtuvė man patinka, tačiau visiškai nesuprantu vėdarų ir jų nevalgau. Kepenėlių, skrandukų, ausų, šaltienos – visų šitų produktų irgi nemėgstu. Negaliu valgyti ir tų mažų aštuonkojukų – man jie per daug realūs, net į maistą nepanašūs.
Agnė Jagelavičiūtė
Restorane niekada neužsisakyčiau kraujinių vėdarų, plaučių troškinio ir visų kitų patiekalų iš subproduktų. Mano mama miršta, kaip jai skanu kepenėlės, o man ne – galėčiau suvalgyti, bet restorane neužsisakyčiau. Negaliu sakyti, kad buvau nevalgus ir išrankus vaikas, bet tokio patiekalo, kaip saldi sriuba, niekada nesupratau ir neketinu suprasti.
Ineta Stasiulytė
Nors pievagrybiai ir voveraitės man visai patinka, aš iš tikrųjų nesu didelė grybų mėgėja. Nemėgstu jų dėl to, kad jie slidūs. Geriau renkuosi tai, kas traškiai kramtosi. Apskritai, nemėgstu tokių „slidžių“ maisto produktų, kaip lašiša, ikrai, austrės. Vaikystėje nevalgydavau burokėlių. Nepamenu, ar aš taip išsigalvojau pati, ar kas pajuokavo, bet tuo metu maniau, kad burokėliai padaryti iš kraujo. Tačiau dabar galėčiau burokėliais misti kasdien! Dar nemėgstu žalios mėsos ir žuvies, tokiems produktams tikrai sakau „ne“. Steiką valgau tik gerai iškepusį. Jei atvirai, Lietuvoje mėsos galėčiau atsisakyti, nes skaniai mėsai paruošti reikia laiko: surasti kokybišką mėsą, ją atidžiai marinuoti, ilgai troškinti ar kepti.
Juozas Statkevičius
Man nuo mažumės nepatinka manų košė, kai apie ją pagalvoju, iškart prisimenu darželyje duodamą atšalusią košę. Taip pat nuo darželio ir pieniška sriuba nepatinka, tiesiog pykina. Negaliu žiūrėti į kisielių, kuris susisluoksniuoja „guzais“ nuo neišmaišyto krakmolo. Kisielius, aišku, skanus, kai skystas, kai su meile padarytas namie, tačiau kitur labai dažnai nei atrodo gerai, nei yra skanus.
Erica Jennings
Jau 3 metus nevalgau žuvies ir 9 metus – mėsos. Tad kai paragauju kažko, nežinodama, kad ten yra mėsos, supykina. Maždaug prieš metus restorane užsisakiau kiaušinių, kurie pagal originalų receptą turėjo būti su chorizo dešra. Nors paprašiau jos nedėti, padavėja pamiršo ir atnešė kartu su dešra. Aš išrinkau chorizo gabalėlius, paragavau patiekalo ir iškart pasijutau nekaip: ant kiaušinių liko riebalų nuo mėsos ir man užteko vos tiek, kad supykintų. Be mėsos yra labai mažai dalykų, kurių nemėgstu, tarp jų – jūros gėrybės, kalmarai, aštuonkojai.