Indiška virtuvė, matyt, niekada neišeis iš mados. Įvairos karių interpretacijos, ėriena, ruošta pagal indiškus receptus, keliauja į buritas, masala pica, vištienos tandoori kepsniai, įvairūs suktinukai, indiški dubenėliai, salotos, lęšiai, panyras (Paneer) ir auksinis pienas (Golden Milk).
Karštuoju sezonu prisimename dar vieną indišką topą – ląsį.
Indiškas ląsis – tai gėrimas, kuris gali būti ir saldus, ir sūrus. Populiaresni yra saldesni – mangų ar kitų vaisių bei uogų.
Indiško ląsio pagrindą sudaro natūralus jogurtas ir virintas vanduo ar liesas pienas. Gėrimas gardinamas įvairiais vaisiais, uogomis, žalumynais bei prieskoniais. Ląsis gali būti bananų, braškių, mėlynių, mangų ir net šokolado skonio. Paprastai gardinamas truputėliu cukraus arba datulių sirupu. Vienas populiaresnių prieskonių – kardamonas.
Bananų ir mėlynių indiškasis ląsis
Reikia:
500 g jogurto
150 ml šilto vandens
250 g mėlynių
1 banano
80g dautulių sirupo (arba rudojo cukraus)
½ šaukštelio kardamono
Visus ingredientus sudėkite į kokteilinę ir gerai išplakite.
Skanaus!
Comentarios