top of page

Mažytė afera: 3 patiekalai, kurie apgaus bosą, kad atostogaujate Azijoje

Jums pabodo mėgti draugų keliamas nuotraukas iš Tailando ir lyginti jų kasdien intensyvėjantį įdegį? Jūs nesate vieni. VMGonline.lt komanda taip pat nespėjo įsigyti savojo kelialapio į Aziją ir todėl kreipėsi į Azijos virtuvės ambasadorių Lietuvoje, „Manami“ restoraną, kad jis pristatytų patiekalus, kurių nuotraukos galėtų padėti suregzti aferą, kad mes taip pat atostogaujame. Juo geriau, skrandis nė nesuprastų, kad yra apgaudinėjamas. Kaip suprantate, mums ypač patiko „Manami“ šūkis: „Kelionė po neragautą Aziją“, nes mes tikrai nebuvome jos ragavę.

Valgydami sušius jau tikrai nieko nebeapgausite, kad skridote net iki Tokijo, todėl restorano rinkodaros vadovės Linos teiravomės, kokie yra kiti Azijoje populiarūs patiekalai, tapę restorano firminiais pasirinkimais.

„Mūsų išskirtinumu galima įvardyti tokius patiekalus, kaip „ramen“, „donburi“ ir „wok“, kurį gaminame ant atviros ugnies. Norime parodyti tikrai įvairių ir sodrių skonių Aziją. Dažnai mūsų svečiams maisto tenka šiek tiek palaukti, nes jis yra gaminamas tik gavus užsakymą. Čia nėra jokių išankstinių ruošinių“, – pasakojo Lina.

Taigi, norėdami sukurti stiprią atostogų iliuziją, kuria patikėtų netgi jūsų bosas, turėtumėte užsisakyti šiuos tris patiekalus.

„Donburi“ – žodis „don“ iš japonų kalbos reiškia dubenėlį. Būtent jį, gana didelių matmenų dubenėlį su karštais ryžiais, ir pajusite savo rankose. Tradiciškai „donburi“ yra gardinamas kiauliena, jautiena, žuvimi ar daržovėmis. Šis patiekalas yra populiarus ne tik tarp japonų, bet ir tarp užsieniečių, kurie grįžę namo bando estetišką ryžių dubenėlį atkurti ir savo namuose, naudodami maisto likučius. Kur slypi „donburi“ paslaptis? Japonijoje jis yra pigesnis už klasikinius patiekalus, kuriuose visi ingredientai yra patiekiami atskiruose induose, todėl tai yra nenuginčijamai praktiški pietūs. „Manami“ restorane ant gardžiai ir minutė į minutę tiksliai virtų ryžių kalvelės yra barstomi įvairūs priedai, o japonišką sodą lėkštėje įrėmins kepta jautiena, antiena, vištiena, kiauliena, lašiša ar ypatingai paruoštos krevetės.


donburi_manami

„Ramen“ – jei kada eidami gatve išgirdote nemandagų šliurpimą, jums galėjo ir nepasigirsti. Pastaraisiais metais pagal japonų tradiciją širdingai verdamas sūrus sultinys su kvietiniais makaronais ir kitais priedais, kaip niekada užkariavo europiečių gomurius ir mintis. „Ramen“ skonį lemia visos jo sudedamosios dalys, ir svarbiausia jų – net keliolika valandų verdamas sultinys, todėl tą akimirką valgomas „ramen“ gali būti toks vienintelis. Pradėdami akistatą su savo „ramen“ turėtume pradėti nuo kelių šaukštų sultinio ir pajusti „ramen“ dvasią, o tik po to skanauti makaronus. Kita taisyklė – „ramen“ turi būti kuo greičiau suvalgytas, nes kitaip makaronus pasmerksite pervirimui ypač karštame sultinyje. „Manami“ sodraus skonio vištienos sultinį gardina miso pasta, porais, „shiitake“ grybais, marinuotais kiaušiniais, makaronais, svogūnų laiškais, aitriosiomis paprikomis, sezamais, citrinžolėmis ir česnakais. „Ramen“ būna patiekiamas su jautiena, vištiena ar jūrų gėrybėmis. Na, o kuo garsiau šliurpsite, tuo labiau savo simpatiją valgomam „ramenui“ ir virtuvės šefui išreikšite.


ramenas_manami

„Wok“ – nesuprantate, ką reiškia posakis, kad maistas hipnotizuoja ir prašosi būti suvalgomas? Matyt, nematėte, kaip ugnyje gimsta Kinijoje konkurentų neturintis makaronų patiekalas „wok“. Šie patiekalai yra gaminami ant atviros kaitrios ugnies ne dėl ekstremalaus šou, o tam, kad jie būtų greitai termiškai apdoroti ir taip maiste išliktų vitaminai ir reikalingos maistinės medžiagos. „Wok“ gaminimui yra naudojama speciali keptuvė išgaubtu dugnu, kuri Kinijoje buvo išrasta jau prieš 2 tūkst. metų, o šiandien yra dažniausiai virtuvėje naudojamas indas. Svarbi žinia skaičiuojantiems kalorijas – dėl didelės kaitros „wok“ patiekaluose yra naudojama labai mažai riebalų! „Manami“ iš viso rasite net 12 „wok“ patiekalų. Galimi pasirinkimai su ryžių, grikiniais, kvietiniais, kiaušininiais makaronais. Į jų pinkles patekęs būrys daržovių tikrai suteiks energijos visai dienai.


wok_manami

Restoraną „Manami“ galite rasti Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Visi adresai ČIA

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page