Netrukus pasirodys svečiai, traukiate savo kelių valandų darbo pareikalavusį saldų šedevrą iš orkaitės ir, jūsų siaubui, pamatote, kad.... pyragas susmego.... Kodėl ir, svarbiausia, ką daryti, kad nesėkmė nepasikartotų?
Kodėl?
Per skysta tešla
Pyrage ar kekse daug drėgnų ingredientų – vaisių, uogų, įdaro
Neiškepė
Dėl staigaus temperatūrų skirtumo
Tiesiog nepasisekė
Ką daryti?
Kruopščiai matuoti ir sverti ingredientus, kartais pravers įberti šiek tiek daugiau miltų.
Nedėkite daug vaisių ir uogų vienoje vietoje, paskirstykite tolygiai.
Tinkamai rinkitės receptus vaisių ir uogų pyragams.
Neatidarinėkite orkaitės durelių be reikalo, o kepdami kai kuriuos kepinius iš viso neatidarinėkite, geriau pravalykite orkaitės durelių stiklą – tada viskas gerai matysis. Netrankykite orkaitės durelių. Būtinai tikrinkite, ar iškepė pyragas, prieš jį ištraukdami. Naudokite ploną medinį iešmelį.
Paprastai tokiais atvejais vidus būna šlapias, o kraštai iškepę, tad galima panaudoti kraštus. Su apvalia formele išpjaukite viduriuką ir paverskite biskvitą ar keksą tuščiaviduriu tortu. Puoškite baltyminiu kremu, apdeginkite jį kulinariniu liepsnosvaidžiu ir uždėkite papuošimus. Mūsų – rozmarino šakelės.
Sėkmės!