Mėgstate koldūnus? Su geru padažu dar geriau: 5 padažų receptai

Koldūnai nusipelnė daugiau nei tik grietinės ar sviesto. 5 naminiai padažai koldūnams.

padažas koldūnams, naminis padažas, receptas

MOLIŪGŲ PADAŽAS SU ŠALAVIJAIS

  • 400 g išvalytų moliūgų

  • 1 mažas svogūnas

  • 2–3 šalavijų lapeliai

  • žiupsnelis cukraus

  • 1 šaukštas lydyto sviesto arba aliejaus

1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą arba įkaitinkite aliejų ir pakepinkite susmulkintą svogūną, sudėkite plonais šiaudeliais supjaustytus šalavijus ir dar viską kartu pakepinkite.

2. Moliūgą stambiai sutarkuokite, sudėkite į keptuvę ir patroškinkite. Jei trūks skysčio, įpilkite vandens. Tinka ir grietinėlė.

3. Pagardinkite druska ir cukrumi.


MARGAS DARŽOVIŲ PADAŽAS

  • 1 vidutinio dydžio morka

  • ½ baltos poro dalies

  • ½ nedidelio pastarnoko

  • 150 g šaldytų žirnelių

  • 1 šaukštas lydyto sviesto

  • 100 ml grietinėlės

  • žiupsnelis cukraus, druskos

  • žiupsnelis džiovintų krapų

1. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais, pabarstykite cukrumi, išmaišykite.

2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite daržoves ir kepkite 5 minutes, kol jos truputį suminkštės, bet dar bus traškios. Suberkite žirnelius (neatšildykite, berkite šaldytus) ir pakaitinkite pamaišydami dar 1–2 minutes.

3. Supilkite grietinėlę, įberkite krapų ir kaitinkite, kol grietinėlė truputį sutirštės. Pagardinkite druska.


FETOS PADAŽAS SU ŠPINATAIS

  • 50 g šviežių špinatų

  • 50 g fetos

  • 200 g neriebios grietinėlės

  • žiupsnelis tarkuotų muskatų

  • 1 šaukštas lydyto sviesto druskos

1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite špinatus, įberkite muskatų ir trumpai patroškinkite – tol, kol špinatai atrodys kaip apvytę. Į keptuvę supilkite grietinėlę, užvirinkite, sutrupinkite sūrį, maišykite, kol sūris išsilydys.