Lyčių žaidimai: jautienos didkepsnis JAM ir JAI

Situacijoms, kai reikia rasti kompromisą. Siūlome dvi vieno patiekalo versijas. Jam didkepsnis su daržovėmis, jai – jautienos didkepsnio salotos su kopūstų traškučiais. Skanaus!



JAM: jautienos didkepsnis su daržovėmis


jautienos didkepsnis, Alfo receptas

1 arba 2 asm.


Jautienos didkepsniui su daržovėmis reikia:

  • 1 sausai brandintos jautienos antrekoto didkepsnio be kaulo „Rib Eye"

  • 200 g batatų

  • 100 g mažųjų „Padron“ paprikų

  • kelių kaparių arba kaparėlių aliejaus (kepti)

  • druskos, juodųjų pipirų

Padažui:

  • 4 šaukštų kečupo

  • 3 šaukštų Vusterio padažo

  • 3 šaukštelių garstyčių

  • 2 šaukštelių aštraus padažo (pvz., „Sriracha“)

  • 2 šaukštelių sojų padažo

  • 2 šaukštelių baltojo vyno acto

  • 1 skiltelės česnako (trinto arba smulkiai pjaustyto)

  • 1 šaukštelio svogūnų miltelių

  • ½ šaukštelio maltų juodųjų pipirų

  1. Batatus nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Sudėkite juos į didelę įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Užberkite druskos ir maišydami kepkite apie 10 min., kol suminkštės.

  2. Tuo metu sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.

  3. Batatams suminkštėjus, į keptuvę sudėkite paprikas ir didkepsnį.

  4. Didkepsnį apkepkite po 2–3 arba daugiau min. iš abiejų pusių. Pagardinkite druska ir pipirais. Mėsą ir keptas daržoves patiekite su kapariais ir paruoštu padažu.



JAI: salotos su jautiena ir lapinių kopūstų traškučiais