Liko kiaušinių – neišmesk!


Vienas pažadų, kuriuos kasmet sau duodame – marginti mažiau kiaušinių. Tik tris, na, gerai – keturis... Bet skaičius nejučia išauga iki 10, o marginimo metu ima ir prisimargina bent keli dešimtukai. Kaip juos sunaudoti? Keletas receptų:


Kiaušinių karis

Mums netikėtas, bet indų virtuvėje sutinkamas labai dažnai – karis su kiaušiniais. Pikantiškas, ypač kvapnus – tokio kario neatsisakys niekas.



4 asm.

Gaminimas 30 min.

Nesudėtinga


Reikia:

  • 2 svogūnų

  • Imbiero šaknies gabaliuko

  • 2–3 skiltelių česnako

  • 1 aitriosios paprikos

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 šaukšto geltonos kario pastos

  • 400 ml savo sultyse konservuotų pomidorų

  • 8 kiaušinių

  • Kalendrų lapelių

  1. Supjaustykite plonais šiaudeliais svogūną ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Susmulkinkite imbierą, česnaką, aitriąją papriką, mišinį sudėkite prie svogūnų, trumpai apkepkite ir sudėkite geltonąją kario pastą. Išmaišykite.

  2. Pakepkite 2–3 min. Pomidorus savo sultyse sutrinkite trintuvu ilgu kotu iki vientisos masės, supilkite viską į kario masę ir dar patroškinkite 1–2 min. Sudėkite perpjautus pusiau kiaušinius į kario masę. Patroškinkite, kol kiaušiniai sušils, ir patiekite su kalendros lapeliais.


Gėlytės formos kiaušiniai

Lengva kiaušinių transformacija, kuri labai patiks vaikams, tad, tikėtina, kad tik vakar išvirtų kiaušinių pintinėlėje dar šiek tiek sumažės.



1 vnt.

Gaminimas 30 min.


Reikia:

  • 1 didelio virto burokėlio

  • 50 ml vyno acto

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 kiaušinio

  • 2 gumyčių

  • 5 medinių vėrinukų-iešmelių


  1. Burokėlį nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į nedidelį, bet aukštą stiklainį arba kitokį indą, taip pat supilkite 0,5 l virinto vandens, sumaišyto su actu ir druska, išmaišykite.