Spalio 5-osios naktį švenčia ne tik mokytojai. Šiuo metu Londone vyksta geriausių pasaulio barų 50-uko rinkimai. Konkursą tiesiogiai stebintis atstovas iš Lietuvos – garsus miksologas, barmenų profesionalumo čempionato „World Class“ ambasadorius Lietuvoje Mantas Ruzveltas – specialiai VMGonline.lt pasakoja įspūdžius iš neeilinio renginio, pateikdamas šviežiausias naujienas ir išskirtinius kadrus tiesiai iš karštojo taško.
Mantai, papasakok, kur vyko renginys, kuris barų pasaulyje prilygsta „Grammy“ apdovanojimams?
Apdovanojimų skelbimo ceremonija vyko „Soutwark“ katedroje.
Manto Ruzvelto nuotr.
Kokia šio konkurso reikšmė?
Milžiniška. Tai geriausių 50 barų pasaulyje apdovanojimai. Tai stipriausias konkursas barų pasaulyje. Jei pakliuvai į 50-uką, tai labai daug. Jei į 10-uką – laimė tau, klientų neatsiginsi ilgai. Jei pavyko iškovoti pirmąją vietą… Na, galima tik spėlioti, kada į šį barą pavyktų pakliūti net užsirašius iš anksto. Svečiai čia plūs iš viso pasaulio.
Manto Ruzvelto nuotr.
Kokį prizą laimi baras nugalėtojas?
Visi įtakingiausi žmonės, susiję su barų kultūra, nugalėtojo nepraleis. Žmonės iš viso pasaulio metus skrenda į tą miestą, kurio baras nugalėjo. Vien tam, kad aplankytų barą nugalėtoją. Tai geriau už bet kokį trofėjų.
Kuo tave tokie renginiai džiugina?
Kad barų ir kokteilių kultūra yra neatsiejama kiekvienos šalies, miesto kultūros dalis. Barmeno specialybė – gerbiama kaip ir bet kokia kita. Barmenas, išmanantis savo darbą, pristato savo barą, profesiją ir šalį. Ir jei jis ar baras, kuriame dirba, pakliūva tarp geriausiųjų – jis padaro žygdarbį, kuriuo verta didžiuotis.
Kaip patartum rinktis gėrimus?
Paprastai. Kaip renkamės maistą. Jeigu einame į restoraną pavalgyti, tikimės geriausios kokybės produktų, gerų subalansuotų skonių. Taip ir su gėrimais. Nereikia „persivalgyti“. Reikia tiesiog mėgautis.
Manto Ruzvelto nuotr.
Pasaulio geriausių barų TOP 50
1 vieta: „American Bar“ (Londonas)
2 vieta: „Dandelyan“ (Londonas)
3 vieta: „The NoMad Hotel“ (Niujorkas)
4 vieta: „Connaught Bar“ (Londonas)
5 vieta: „Dead Rabbit NYC“ (Niujorkas)
6 vieta: „Clumsies“ (Atėnai)
7 vieta: „Manhattan Bar“ (Singapūras)
8 vieta: „Attaboy in New York“ (JAV)
9 vieta: „Bar Termini“ (Londonas)
10 vieta: „Speak Low“ (Šanchajus)
11 vieta: „Little red door“ (Paryžius)
12 vieta: „Happiness Forgets“ (Londonas)
13 vieta: „High Five“ (Tokijas)
14 vieta: „Licoreria lemantour“ (Meksikas)
15 vieta: „Highest New Entry-atlas“ (Singapūras)
16 vieta: „Dante“ (Niujorkas)
17 vieta: „Oriole“ (Londonas)
18 vieta: „Broken shaker“ (Majamis)
19 vieta: „Candelaria“ (Paryžius)
20 vieta: „Himkok“ (Oslas)
21 vieta: „The Gibson“ (Londonas)
22 vieta: „Black pearl“ (Melburnas)
23 vieta: „Fleoreria Altanico“ (Buenos Airės)
24 vieta: „Operation Dagger“ (Singapūras)
25 vieta: „Honong Street“ (Singapūras)
26 vieta: „Trick Dig“ (San Franciskas)
27 vieta: „Sweet Liberty“ (Majamis)
28 vieta: „Indulge Experimental Bistro“ (Taipėjus)
29 vieta: „Lost + Found Drinkery in Nicosia“ (Kipras)
30 vieta: „Baba Au Rum in Athens“ (Graikija)
31 vieta: „Black Tail at Pier A in New York“ (JAV)
32 vieta: „Tippling Club in Singapore“ (Singapūras)
33 vieta: „Jerry Thomas Project“ (Roma)
34 vieta: „Le Syndicat“ (Paryžius)
35 vieta: „Tales and Spirits“ (Amsterdamas)
36 vieta: „Bar Benfiddich“ (Tokijas)
37 vieta: „Employees Only“ (Niujorkas)
38 vieta: „Shumann’s“ (Vokietija)
39 vieta: „La Factoria“ (Puerto Rikas)
40 vieta: „Quinary“ (Honkongas)
41 vieta: „Aviary“ (Čikaga)
42 vieta: „Mace“ (Niujorkas)
43 vieta: „Nighjar“ (Londonas)
44 vieta: „Linje Tio“ (Stokholmas)
45 vieta: „The Baxter Inn“ (Sidnėjus)
46 vieta: „ABV“ (San Franciskas)
47 vieta: „Native“ (Singapūras)
48 vieta: „Tommy’s“ (San Franciskas)
49 vieta: Lobster bar“ (Honkongas)
50 vieta: „Impecial Craft“ (Tel Avivas).
Comments