
8 vnt.
Gaminimas 25 min.
Reikia:
Tešlai:
žiupsnelio druskos
žiupsnelio cukraus
3 šaukštų aliejaus
6 šaukštų miltų
½ l pieno
2 kiaušinių
Įdarui:
1 skiltelės česnako
8 pievagrybių
6 šaukštų aliejaus
druskos, pipirų
250 g jautienos faršo
½ baklažano
saujos gražgarsčių
2 šaukštų pomidorų pastos
100 g fermentinio sūrio
1 aitriosios paprikos
½ ropinio svogūno
1. Gerai išplakite kiaušinius su druska, cukrumi ir trupučiu pieno. Po truputį berkite miltus ir plakite, kol neliks gumuliukų, tešla taps vientisa. 2. Tada supilkite likusį pieną ir aliejų. Pastatykite tešlą 15 min. išbrinkti, tuomet vėl gerai išmaišykite ir įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių apkepkite lietinius blynelius. 3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinkite smulkintą svogūną. Sudėkite faršą, česnaką ir maišydami kepinkite. Pagardinkite druska ir pipirais. 4. Kitoje keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinkite baklažano kubelius ir smulkintus pievagrybius. 5. Apkepintus baklažanus suberkite į keptuvę su faršu, supilkite pomidorų pastą, gerai išmaišykite ir pakepinkite minutę.