8-10 asm.
Gaminimas 30 min.
Virimas 3 val.
Reikia:
~ 1 kg jaučio liežuvio
1 ryšulėlis prieskoninių žolelių
1 morka
1 svogūnas
Nedidelis gabaliukas saliero šaknies
Druskos
1 šaukštelis česnakinių pipirų
½ šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
200 g sviesto
1 šaukštelis druskos
1. Liežuvį išvirkite su morka, svogūnu, salieru. Virdami gausiai pasūdykite. Virkite, kol liežuvis bus visiškai minkštas.
2. Išimkite, nuvalykite, pusę liežuvio supjaustykite vienodais kubeliai, kitą pusę sumalkite.
3. Prieskonius sumaišykite su 125 g sviesto, druska ir maltu liežuviu, o po to viską sumaišykite su supjaustytu liežuviu. Sudėkite masę į stiklainius.
4. Likusį sviestą užvirkite ant mažos ugnies, perkoškite ir užpilkite ant mėsos. Stiklainius uždarykite, laikykite šaldytuve.
Komentarai