top of page

Lengvas pyragas su kriaušėmis ir uogomis



6 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 30 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 2 tvirtų kriaušių

  • Saujos sezoninių uogų (pvz., gervuogių, mėlynių, aviečių)

  • 4 kiaušinių

  • 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio plius“

  • 30 g DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile

  • 100 g miltų

  • 30 g smulkintų lazdynų riešutų

  • 60 g ištirpinto sviesto

  • Sviesto (formai patepti)

  • DANSUKKER cukraus miltelių (pabarstyti)

  1. Paruoškite negilią 20 cm skersmens formą, patepkite ją sviestu.

  2. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Sudėkite jas į formą, užberkite uogų.

  3. Suplakite kiaušinius su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio plius“ ir DANSUKKER vaniliniu cukrumi su natūralia vanile iki tiršto kremo.

  4. Suberkite miltus ir riešutus, atsargiai išmaišykite, pabaigoje supilkite ištirpintą sviestą ir vėl labai švelniai permaišykite.

  5. Užpilkite tešlą ant kriaušių ir šaukite į orkaitę.

  6. Iškepusį pyragą pabarstykite DANSUKKER cukraus milteliais.


Skanaus!


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page