Ledinis kąsnelis: plikyti pyragaičiai su ledais


desertas, plikyti pyragaičiai, plikyti pyragaičiai su ledais, Alfo Ivanausko receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


~ 20–25 pyragaičiams

Gaminimas 15 min.

Kepimas 35 min.

Orkaitės temperatūra 200 °C (10 min.), vėliau mažinama iki 170 °C


Reikia:

  • 150 g vandens

  • 50 g sviesto

  • Nugriebtas šaukštelis cukraus

  • Žiupsnelis druskos

  • 90 g miltų

  • 3 kiaušiniai

  • 10 porcijų vanilinio plombyro

Glajui:

  • 200 g juodojo šokolado

  • 150 g grietinėlės

  • 30 g brendžio


  1. Į prikaistuvį supilkite vandenį, įberkite druskos, cukraus ir mažais kubeliais pjaustyto sviesto. Užvirinkite, kelias sekundes pavirkite. Po to iškart suberkite visus miltus ir intensyviai išmaišykite. Tešla turi tapti vienalyte, o ant prikaistuvio dugno susidaryti plona tešlos plėvelė. Tada nukaiskite.

  2. Lengvai paplakite kiaušinius (reikia tik paplakti, kad gerai susimaišytų, nereikia plakti iki putų). Palaipsniui pilkite kiaušinius į tešlą ir maišykite. Stebėkite tešlos konsistenciją – ji turi būti glotni, blizganti, minkšta, bet išlaikanti formą.

  3. Tešlą spauskite per konditerinį maišelį. Kepkite 200 °C temperatūroje. Po to, kai susidaro plutelė (maždaug po 15 min.), temperatūrą sumažinkite iki 170 °C ir baikite kepti. Pyragaičius ataušinkite ant grotelių.