top of page

Lazanija su triušienos dešrelėmis ir brokoliais


Lazanija su triušienos dešrelėmis ir brokoliais, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 35 min.

Kepimas 25 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 1 didelio svogūno

  • 5 skiltelių česnako

  • 300 g grietinėlės

  • 800 g virtų brokolių

  • 200 g sūrio

  • 250 g triušienos dešrelių

  • 1 šakelės šalavijo

  • 250 g pomidorų savo sultyse

  • 1 šaukštelio rūkytos paprikos

  • 40 g cukraus sirupo

  • 1 baklažano

  • 250 g lazanijos lakštų

  • Druskos, pipirų

  • Aliejaus (kepti)

1. Pusę svogūno ir česnaką supjaustykite smulkiais kubeliais. Svogūnus apkepinkite ir užpilkite grietinėle. Kai pradės garuoti ir tirštėti, nukelkite nuo ugnies ir sudėkite į virtuvinį smulkintuvą kartu su brokoliais ir keliais šaukštais sūrio. Pagardinkite druska ir pipirais, sumalkite iki vientisos masės.

2. Keptuvėje su aliejumi apkepkite smulkiai supjaustytas dešreles. Įdėkite šalavijo ir pagardinkite druska ir pipirais, įdėkite smulkinto česnako skiltelę. Kai apkeps, išimkite dešreles ir į tą pačią keptuvę sudėkite pomidorus savo sultyse, rūkytą papriką ir cukraus sirupą. Pagardinkite druska ir pipirais. Pavirkite kelias minutes ir nuimkite nuo ugnies. Orkaitėje arba keptuvėje apkepkite baklažano kubelius su likusio svogūno kubeliais.

3. Sluoksniuokite kepimo skardelėje, išklotoje sviestiniu popieriumi, brokolių padažą, lazanijos lakštą, dešrelių padažą, sūrį, vėl lakštą ir kartokite. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

Naujausi įrašai

bottom of page