
2 asm.
Gaminimas 20 min.
Reikia:
1 morkos
kelių česnako skiltelių
1 šaukštelio pomidorų pastos
1 stiklinės virtų laukinių ryžių
1 stiklinės virtų lęšių
2 šaukštų maltų džiūvėsėlių
1 šaukšto kukurūzų krakmolo
1–2 šaukštų šviežių kapotų petražolių ir kalendrų
3 šaukštų linų sėmenų
žiupsnelio ciberžolės, paprikos miltelių
druskos, pipirų
2 bandelių
kelių šaukštų pesto padažo
kelių gabalėlių tofu sūrio
kelių konservuotų artišokų
1 saujos saulėgrąžų daigų
mėgstamų salotų lapų
1. Keptuvėje tarkuotą morką pakepinkite su česnakais ir pomidorų pasta. Linų sėmenis išbrinkinkite karštame vandenyje.
2. Kepintas daržoves sumaišykite su kruopomis, krakmolu, džiūvėsėliais, išbrinkusiais linų sėmenimis ir prieskoniais.
3. Elektriniu smulkintuvu šiek tiek pasmulkinkite masę, pamaišykite ir formuokite paplotėlius. Apie 5–8 minutes kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje.
4. Apskrudinkite vidines bandelių puses ir apkepkite tofu.
5. Bandeles ištepkite pesto padažu, sluoksniuokite salotų lapus, paplotėlius, saulėgrąžų daigus, kepintą tofu ir artišokų puseles.