4 asm.
35 minutės
Reikia:
6–8 lapinių kopūstų lapai
2 skiltelės česnako
3–4 morkos
Aliejaus kepti
1 stiklinė virtų arba konservuotų avinžirnių
Druskos
1 šaukštelis džiovinto čiobrelio
Žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės
1–2 šaukštai citrinos sulčių
½ šaukštelio pankolio sėklų
1. Pašalinkite storąsias lapinių kopūstų dalis (geriausia tai padaryti žirklėmis), suplėšykite lapus.
2. Morkas supjaustykite ir trumpai apvirkite.
3. Keptuvėje su trupučiu aliejaus pakaitinkite sutraiškytą česnaką. Suberkite morkas, pankolio sėklas, citrinos žievelę.
4. Lapinius kopūstus nuplikykite verdančiu vandeniu, nuspauskite, sudėkite į keptuvę su česnaku ir morkomis. Pakaitinkite. Reikalui esant įpilkite vandens. Sudėkite avinžirnius. Viską pakaitinkite dar 10 min. Pabaigoje įberkite druskos.
Komentarai