top of page

Lapinių kopūstų troškinys su avinžirniais



4 asm.

35 minutės


Reikia:

  • 6–8 lapinių kopūstų lapai

  • 2 skiltelės česnako

  • 3–4 morkos

  • Aliejaus kepti

  • 1 stiklinė virtų arba konservuotų avinžirnių

  • Druskos

  • 1 šaukštelis džiovinto čiobrelio

  • Žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės

  • 1–2 šaukštai citrinos sulčių

  • ½ šaukštelio pankolio sėklų

1. Pašalinkite storąsias lapinių kopūstų dalis (geriausia tai padaryti žirklėmis), suplėšykite lapus.

2. Morkas supjaustykite ir trumpai apvirkite.

3. Keptuvėje su trupučiu aliejaus pakaitinkite sutraiškytą česnaką. Suberkite morkas, pankolio sėklas, citrinos žievelę.

4. Lapinius kopūstus nuplikykite verdančiu vandeniu, nuspauskite, sudėkite į keptuvę su česnaku ir morkomis. Pakaitinkite. Reikalui esant įpilkite vandens. Sudėkite avinžirnius. Viską pakaitinkite dar 10 min. Pabaigoje įberkite druskos.

Komentarai


Naujausi įrašai

bottom of page