Lęšiai su karamelizuotomis morkomis


4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas/virimas 20 min.


Reikia:

  • 400 g mažų morkyčių

  • 1 šaukšto aliejaus

  • 50 g sviesto

  • 2–3 šakelių čiobrelių

  • 2–3 šalotinių svogūnų

  • 1 šaukšto medaus

  • 400 g virtų arba konservuotų lęšių

  • 80 g kietojo sūrio

  • Žiupsnelio druskos

  1. Morkytes nuskuskite. Puode užvirinkite vandenį, suberkite morkytes ir virkite 5–7 min. Išgriebkite, nusausinkite.

  2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą kartu su aliejumi ir čiobreliais. Suberkite supjaustytus ketvirtadaliais svogūnus, morkytes, užpilkite medaus, kepkite morkytes apie 15 min. Nuolat maišykite. Pabaigoje suberkite lęšius, viską išmaišykite.

  3. Patiekite su sūriu.

Skanaus!