top of page

Lęšių, žirnelių ir špinatų sriuba


Lęšių, žirnelių ir špinatų sriuba, vmg receptas
Kerniaus Pauliukonio nuotr.

6 asm.

Gaminimas 35 min.


Reikia:

  • 150 g raudonųjų lęšių

  • ½ svogūno

  • 1 skiltelė česnako

  • 1 šaukšto aliejaus

  • 2–3 bulvių

  • 1,5 l vandens (arba sultinio)

  • 50 g špinatų lapų

  • 150 g šaldytų žirnelių (kai yra, imkite žirnelių ankštis)

  • jūros druskos

1. Svogūną ir česnakų skiltelę smulkiai supjaustykite. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūną ir česnakus.

2. Įpilkite vandens, užvirinkite, suberkite lęšius. Virkite 10 minučių.

3. Bulves įpjaukite ir sulaužykite, įsmeigę į jas peilį. Suberkite jas į sriubą. Virkite, kol suminkštės. Sudėkite špinatus ir žirnelius, užvirinkite. Paskaninkite druska.

Comments


Naujausi įrašai

bottom of page