
Kerniaus Pauliukonio nuotr.
Kitoks obuolių pyragas
(8-10 asm.)
Jums reikės:
Tešlai:
300 g miltų
200 g šalto sviesto
50 ml labai šalto vandens
1 kiaušinio (aptepti)
2 šaukštų miltelinio cukraus (patiekti)
Įdarui:
4–5 obuolių
50 g sviesto
100 g cukraus
šlakelio konjako
40 g kakavos
100 g kepintų riešutų (migdolų, lazdynų)
1 šaukšto kukurūzų krakmolo
Sviestą sukapokite su miltais ir druska iki smulkių trupinių. Supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Suvyniokite į plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie pusvalandį.
Tuo metu nulupkite ir kubeliais supjaustykite obuolius.
Sudėkite juos į keptuvę su sviestu, cukrumi, konjaku ir troškinkite apie 10 min.
Įmaišykite kakavą, riešutus ir kukurūzų krakmolą. Atvėsinkite.
Išimkite tešlą, padalinkite į 2 nelygias dalis ir iškočiokite.
22 cm skersmens kepimo formą išklokite didesniu tešlos gabalu ir sudėkite įdarą.