VMGonline.lt portalą ištiko gimtadienis. Mums jau (o gal net) treji! Paūgėję norime jums ne tik padėkoti, bet ir leisti kartu atsigręžti atgal ir pažiūrėti, ką nuveikėme per pastaruosius metus. Dėkojame už mums skiriamą laiką, pastabas ir pagyras. Jūs mus įkvepiate ir leidžiate tobulėti!
Valerijos Stonytės nuotr.
Naujos vietos. Nesuskaičiuojame, kiek šefų pakalbinome ar kiek kavinių bei restoranų aplankėme. Jų tikrai buvo daug ir Lietuvoje, ir užsienyje. Nieko negalime sau padaryti, bet naujienas mėgstame skelbti pirmi. Ir mums tai pavyksta. Ar naktis, ar diena, mes budime.
Dalijamės labiausiai skaitytais tekstais. Ar juos skaitėte?
Vilniaus universiteto neuromokslininkė Urtė Neniškytė paaiškino, kas kaltas, kad jūsų vaikas nevalgus, į šipulius sutraiškė žaliavalgystės teoriją, paaiškino, kas kaltas dėl glitimo netoleravimo mados, ir aptarė daugybę kitų su maistu susijusių reiškinių, nepaisydama jokių madų ir tendencijų, viską grįsdama tik mokslo žiniomis.
Kokia gi vasara be šviežių agurkų, o žiema be raugintų? Kiekvienas turi savą šios daržovės rauginimo receptą. Vis dėlto, raugiant ar marinuojant agurkus, recepto žinoti nepakanka – tobuliems agurkams įtakos turi net krapų šviežumas! Pakuždėjome, į ką vertėtų atkreipti dėmesį.
Stocksnap.io nuotr.
Užtenka pasakyti „Vėlyvieji pusryčiai“ ir keltis tampa kur kas lengviau, ar ne? Žvalgytis, kur pusryčiauti Vilniuje ėjome ne kartą. Surašėm netgi du sąrašus. Nes pusryčiauti tapo madinga!
Valerijos Stonytės nuotr.
Valerijos Stonytės nuotr.
Cezaris yra tos klasikinės salotos, kurias daugelis užsisako kavinėse ir restoranuose, bet namuose niekuomet neruošia. Esą padažas labai sudėtingas. Netiesa, išbandykite ir suprasite.
Vytautės Ribokaitės nuotr.
Milžiniško jūsų susidomėjimo sulaukė nauja maisto ir kino vieta Vilniaus centre „Downtown Food Hall“.
Valerijos Stonytės nuotr.
Autoriniai receptai. VMGonline.lt kasdien skelbiame bent po vieną receptą, kad nepristigtumėte idėjų. Sekmadieniais, iškart po televizijos laidos, portale pasirodo ten paruoštų patiekalų receptai. Tad bežiūrint skubotai konspektuoti tikrai nėra būtina, visus ingredientus ir instrukcijas rasite čia. Mes tokiu būdu kaupiame receptų bazę, suskirstytą pagal kategorijas. Prireikus, nesunkiai rasite ko jums reikia.
Kulinarinė pagalba. Kiek cukraus dėti verdant obuolienę? Ką daryti persūdžius sriubą? Sveiki atvykę į klausimų-atsakymų rubriką, esančią portalo dešinėje. Ją mes vadiname greitąja. Konsultacijas čia teikia žurnalo „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorė Elžbieta Monkevič.
Kebabų reido akimirka. Valerijos Stonytės nuotr.
Viena skaitomiausių rubrikų – reidai. Kartą per mėnesį iškeliame sau tikslą ir iškeliaujame į žvalgybą. Šaltibarščiai, Kijevo kotletai, Cezario salotos, kūčiukai, varškėčiai… Patys populiariausi per pastaruosius metus – kebabų ir naktinių pavalgymo vietų. Išduodame paslaptį, kad vieno jų tęsinys – jau netrukus!
Veganų festivalio Vilniuje gėrybės. Valerijos Stonytės nuotr.
Mes mylime veganus. Palaikome augalinę mitybą, todėl turime tiek receptų, tiek temų, kurios aktualios vegetarams ir veganams.
Mums rūpi jūsų nuotaika. Kadangi rytas daugeliui yra sunkus metas, siekiame jį bent šiek tiek prašviesinti. Savo veidaknygės paskyroje kas rytą skelbiame nuotaikingas ir motyvuojančias citatas.
Sustiprinkime draugystę!
„Facebook“. Čia mus seka 25 tūkst. Prisijunkite!
Naujienlaiškis. Dar vienas būdas nepraleisti naujienų – gauti mūsų naujienas į el. pašto dėžutę. Nesame įkyrūs, siunčiame du kartus per mėnesį. Viskas vienoje vietoje: šviežios naujienos iš Lietuvos ir pasaulio, straipsniai apie naujausias vietas, skaniausi interviu ir, savaime suprantama, receptai.
VMGonline.lt – pavojingai skanus maisto portalas. Vartokite tik su receptu!
Apie ką norėtumėte paskaityti? Kokių temų trūksta, gal kažkam skiriame per daug dėmesio? Norite mus pasveikinti? Parašykite komentaruose, „Facebook“ žinute ar tiesiog el. paštu. Lauksime!