10–12 vnt.
Gaminimas 30 min.
Kepimas 20 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
Biskvitui:
3 kiaušinių
100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
60 g miltų
20 g tamsios nesaldintos kakavos
20 g ištirpinto sviesto
Kremui:
150 g minkšto sviesto
100 g DANSUKKER cukraus miltelių
100 g ištirpinto juodojo šokolado
20 g brendžio arba romo
Stiprios kavos (pagal poreikį)
Glajui:
50 g juodojo šokolado
20 g sviesto
20 g DANSUKKER šviesiojo sirupo
Kiaušinius išplakite su DANSUKKER cukrumi iki tirštos kreminės masės. Persijokite miltus su kakava ir suberkite į plakinį. Labai atsargiai išmaišykite mentele. Plona srovele palei indo kraštą supilkite sviestą. Atsargiai išmaišykite. Tešlą išlyginkite kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir kepkite 15–20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį lakštą atvėsinkite, nuimkite popierių ir padžiovinkite.
Kremui suplakite minkštą sviestą su DANSUKKER cukraus milteliais iki purios baltos masės. Pamažu supilkite tirpintą juodąjį šokoladą, alkoholinį gėrimą ir išplakite.
Sutrupinkite biskvitą, sumaišykite trupinius su kremu. Jei masė per tiršta, įpilkite truputį kavos. Formuokite apvalius pyragaičius ir puoškite šokolado glajumi.
Glajui ištirpinkite šokoladą su sviestu ir supilkite DANSUKKER šviesųjį sirupą. Išmaišykite. Dėkite į konditerinę tūtelę ir spauskite įvairius raštus.
Skanaus!
Comments