2 asm.
Gaminimas 20 min.
Reikia:
1 ryšelio mažų morkyčių
Aliejaus (kepti)
100 g cukrinių žirnelių ankščių
3–4 puselių saulėje džiovintų pomidorų
100 g mirkytų ir apvirtų grikių
300 g arba 1 skardinės GLOBUS garuose ruoštų avinžirnių
Padažui:
Saujelės kalendrų arba kitokių žalumynų
2 šaukštų aliejaus nuo džiovintų pomidorų
1 šaukšto citrinų sulčių
Žiupsnelio druskos
Morkytes lengvai apkepkite keptuvėje, išimkite ir supjaustykite. Žirnių ankštis užpilkite verdančiu pasūdytu vandeniu ir virkite 2–3 min., perplaukite šaltu vandeniu ir supjaustykite.
Saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite juostelėmis.
Padažui susmulkinkite žalumynus, sumaišykite juos su aliejumi nuo džiovintų pomidorų, citrinų sultimis ir druska.
Lėkštėje sudėliokite daržoves, grikius, pašlakstykite padažu.
Skanaus!
Comentários