top of page

Kruopų ir daržovių salotos



2 asm.

Gaminimas 20 min.


Reikia:

  • 1 ryšelio mažų morkyčių

  • Aliejaus (kepti)

  • 100 g cukrinių žirnelių ankščių

  • 3–4 puselių saulėje džiovintų pomidorų

  • 100 g mirkytų ir apvirtų grikių

  • 300 g arba 1 skardinės GLOBUS garuose ruoštų avinžirnių

Padažui:

  • Saujelės kalendrų arba kitokių žalumynų

  • 2 šaukštų aliejaus nuo džiovintų pomidorų

  • 1 šaukšto citrinų sulčių

  • Žiupsnelio druskos


  1. Morkytes lengvai apkepkite keptuvėje, išimkite ir supjaustykite. Žirnių ankštis užpilkite verdančiu pasūdytu vandeniu ir virkite 2–3 min., perplaukite šaltu vandeniu ir supjaustykite.

  2. Saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite juostelėmis.

  3. Padažui susmulkinkite žalumynus, sumaišykite juos su aliejumi nuo džiovintų pomidorų, citrinų sultimis ir druska.

  4. Lėkštėje sudėliokite daržoves, grikius, pašlakstykite padažu.


Skanaus!

Comentários


Naujausi įrašai

bottom of page