„Korvapuusti“ – suomiškos bandelės su cinamonu


„Korvapuusti“ – suomiškos bandelės su cinamonu, vmg receptas
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

10-12 vnt.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 180 °C

Zzz 2 val.


Reikia:

  • 20 g šviežių mielių

  • 50 g cukraus

  • 300 g miltų

  • 150 ml pieno

  • 50 g sviesto

  • 1 nubraukto šaukštelio kardamono

  • Žiupsnelio druskos

Patepti ir pabarstyti:

  • 50 g sviesto

  • 50 g cukranendrių cukraus

  • 1 šaukštelio cinamono

  • 1 kiaušinio (patepti)

  • Perlinio cukraus (pabarstyti)

1. Dubenyje ištrinkite mieles su šaukštu cukraus, įberkite šaukštą miltų ir užpilkite šiltu, bet ne karštu pienu. Palikite, kad suaktyvėtų mielės – maždaug 15 min.

2. Sviestą ištirpinkite ir šiek tiek atvėsinkite, kad nebūtų karštas.

3. Suberkite į dubenį cukrų, išmaišykite, po to – persijotus kartu su kardamonu miltus, druską, vėl išmaišykite ir tuomet supilkite sviestą. Minkykite tešlą, kol bus glotni ir lygi. Uždenkite rankšluosčiu arba maistine plėvele. Kildinkite apie valandą.

4. Ištirpinkite sviestą, skirtą patepti. Sumaišykite cukrų su cinamonu.

5. Tešlą iškočiokite maždaug 0,5 cm storio. Patepkite tirpintu sviestu ir pabarstykite cukranendrių cukraus bei cinamono mišiniu. Susukite tešlos lakštą į vyniotinį. Supjaustykite vyniotinį beveik trikampiais gabalėliais, paliekant šiek tiek sujungimo ties siaurąja dalimi, sudėkite juos į išklotą kepimo popieriumi skardą ir palikite kildintis šiltoje vietoje.