Gaivus ir burnoje tirpstantis desertas, atkeliavęs iš Italijos. Vaisinė, šokoladinė, jogurto, kokosų, karamelinė, kavos – galima naudoti ką tik norite. Norite ko nors originalaus? Recepto naujo nesugalvosi, tačiau kodėl „panna cottos“ užpilo nepatiekus mėgintuvėlyje, kad pats svečias galėtų jo užsipilti?
Ir patį desertą galima pilti į kuo keistesnius indus, taip paprastus dalykus paverčiant visiškai nepaprastais.
4–6 asmenims
Panakotai su apelsinų likeriu pagaminti reikia:
400 ml kokosų pieno
1 šaukšto cukraus
1 šaukštelio vanilinio cukraus
1,5 šaukštelio želatinos
½ žaliosios citrinos
2 šaukštų apelsinų likerio
1. Želatiną užpilkite vandeniu ir leiskite išbrinkti. Nedideliame puode pakaitinkite ½ stiklinės kokosų pieno su išbrinkusia želatina. Leiskite želatinai ištirpti, bet neužvirinkite.
2. Nuimkite nuo viryklės ir supilkite likusį kokosų pieną, taip pat – cukrų ir vanilę. Įtarkuokite citrinos žievelę ir įspauskite sultis.
3. Gerai išmaišykite ir išpilstykite į stiklines. Atvėsinkite ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų – maždaug 4 valandoms.
4. Patiekite apšlakstę apelsinų likeriu.
Skanaus!
Kommentare