Klaipėdoje kuriantį šefą Vytautą Samavičių drąsiai galima vadinti reiškiniu – į jo restoranus važiuoja žmonės iš visos Lietuvos. Didelė tikimybė, kad jei sugalvosite tiesiog užsukti, jums nepavyks, nes rezervacija – būtina. Tačiau aplankyti restorano gali nepavykti ir ne tik dėl to, kad nebus vietos. Pasirodo, šefai laikosi taisyklės tam tikriems svečiams pasakyti „ne“, jei šie nors kartą lankydamiesi yra sukėlę įtampą restorano komandai.
„Tie 30 Eur, kuriuos atneš toks svečias, neatpirks visos patiriamos įtampos. Svečiai turi suprasti, kas yra restorano gyvenimas“, – laidoje sakys šefas.
O išsamiai, kas yra restorano gyvenimas, kaip atrodo šefo diena, su kokiomis problemos gyvena Lietuvos šefai, kodėl pajūryje dirbantis šefas retai gamina iš vietinės žuvies ir kodėl trečia daržovių rūšis yra ne „brokas“ – išgirsite ketvirtadienį laidoje „Skonio iššūkis“.
Laidos „Skonio iššūkis“ klausykitės kiekvieną ketvirtadienį, 16.05 val., „Žinių radijo“ eteryje.