Kijevo kotletai, įdaryti mangais


Kijevo kotletai, įdaryti mangais, vmg receptas

3-4 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 600 g vištienos blauzdelių

  • 40 g džiovinto mango

  • 10 g kalendros

  • 150 g kietojo sūrio

  • 2 kiaušinių

  • 200 g panko džiūvėsėlių

  • 1 mango

  • ½ mėlynojo svogūno

  • 100 g špinatų

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • ½ žaliosios citrinos

  • druskos, pipirų

  • aliejaus (kepti)

1. Vištienos blauzdeles iškaulinkite. Pabarstykite druska ir pipirais.

2. Įdarui supjaustykite džiovintą mangą ir kalendrą. Sumaišykite su saujele kietojo sūrio. Įdarykite blauzdeles mango įdaru.

3. Pavoliokite blauzdeles į kiaušinių plakinį, tada – džiūvėsėlių ir likusio sūrio mišinį. Pakartokite du kartus.

4. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Vištieną apkepkite iš trijų pusių. Užbaikite kepti orkaitėje (18­0 °C apie 20 min.).

5. Salotoms supjaustykite mangą ir svogūną netaisyklingomis formelėmis. Sumaišykite su špinatais. Pagardinkite alyvuogių aliejumi, žaliosios citrinos sultimis ir druska.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg