4 asm.
Gaminimas 1 val. 10 min.
Reikia:
800 g kiaulienos šonkaulių
800 g konservuotų avinžirnių (2 mažos skardinės)
2–3 skiltelės česnako
3-4 pomidorai arba 1 mažas skardinė konservuotų savo sultyse pomidorų
1 apelsinas
2 cinamono lazdelės
3-4 gvazdikėliai
Alyvuogių aliejus kepti
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
Druskos
1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Šonkaulius supjaustykite po vieną. Apkepkite šonkaulius su česnaku.
2. Pomidorus, jei naudojate šviežius, nulupkite ir supjaustykite. Jei naudojate konservuotus pomidorus, juos irgi reikia supjaustyti. Nupjaukite 1-2 plačias apelsinų žievelės juosteles. Pomidorus sudėkite į puodą, suberkite raudonėlį, apelsinų žievelę, cinamoną, gvazdikėlius ir troškinkite 30 min.
3. Avinžirnius nukoškite, bet skystį kol kas palikite. Suberkite avinžirnius į puodą, išspauskite apelsino sultis. Pasūdykite. Troškinkite dar 30 minučių. Laikas nuo laiko patikrinkite, ar netrūksta skysčio. Jei trūksta – papildykite, bet nedaug, nes troškinys neturi būti vandeningas.
4. Patiekite su traškia duona.
Comments