top of page

Keptos kriaušės su ožkos sūriu ir šilauogėmis


Keptos kriaušės su ožkos sūriu ir šilauogėmis, vmg receptas

2 asm.

Gaminimas 5 min.

Kepimas 10 min.

Orkaitės t-ra 180 °C

Reikia:

  • 2 kriaušių

  • 30 g medaus

  • 150 g ožkų sūrio

  • 60 g šilauogių

  • 30 g baziliko lapų

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • Druskos, pipirų

  • Kelių granato sėklų

1. Kriaušes perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas. Pakepkite perpjauta puse su alyvuogių aliejumi, kol lengvai apskrus. Sudėkite medų ir dar šiek tiek pakepkite. Apverskite, pabarstykite druska ir pipirais, perdėkite į kepimo skardą. Kepkite apie 10 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

2. Ištraukę iš orkaitės patepkite jas ožkų sūriu. Papuoškite šilauogėmis, baziliko lapais ir granato sėklomis.


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page