Kepti vištienos sparneliai su aviečių kečiupu (Receptas)

Orkaitėje kepti vištienos sparneliai, kurie tiesiog tirpsta burnoje ir labai primena visų taip mėgstamus šonkauliukus. Alfo receptas.


orkaitėje kepti vištienos sparneliai, receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia


Vištienos sparneliams pagaminti reikia:

  • 2 šaukštų OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus

  • Žiupsnelio KOTANYI šonkaulių prieskonių

  • 1 kg vištienos petukų

  • ½ saujos aviečių

  • 4 šaukštų DAUMANTŲ pomidorų padažo „Karališkas“

  • 2 šakelių šviežių levandų

  1. Į pasirinktą dubenį pilkite OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejų, berkite KOTANYI šonkaulių prieskonius, sudėkite vištienos petukus ir viską gerai išmaišykite. Petukus sudėkite į skardą ir kepkite 180 °C orkaitėje apie 30 minučių.

  2. Į prikaistuvį sudėkite avietes, jas patraiškykite šaukštu, dėkite DAUMANTŲ pomidorų padažą „Karališkas“ ir sukapotas levandų šakeles, pavirkite 2–3 min. ir patraukite nuo kaitros.

  3. Iškepus petukams serviruokite pasirinktame inde ir šalia patiekite padažą.


Skanaus!