Kepti žiediniai kopūstai su smidrais, avokadais ir migdolų riekelėmis




4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 1 vid. dydžio žiedinio kopūsto (naudojome mažus spalvotus)

  • 2 prinokusių avokadų

  • 200 g smidrų

  • 2–3 šaukštų migdolų riekelių

  • Aliejaus (kepti)

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių


  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

  2. Kepimo formą pašlakstykite aliejumi, sudėkite žiedynais paskirstytus žiedinius kopūstus, ketvirtadaliais skiltelėmis supjaustytus avokadus. Pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir aitriosiomis paprikomis. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 10 min.

  3. Smidrus nuskuskite, sudėkite ant kepančių žiedinių kopūstų ir avokadų, užberkite migdolų drožlių. Kepkite dar apie 7–10 min.

  4. Patiekite gausiai pabarstę žalumynais.

Skanaus!