Kepti žiediniai kopūstai su smidrais, avokadais ir migdolų riekelėmis




4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 1 vid. dydžio žiedinio kopūsto (naudojome mažus spalvotus)

  • 2 prinokusių avokadų

  • 200 g smidrų

  • 2–3 šaukštų migdolų riekelių

  • Aliejaus (kepti)

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių


  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

  2. Kepimo formą pašlakstykite aliejumi, sudėkite žiedynais paskirstytus žiedinius kopūstus, ketvirtadaliais skiltelėmis supjaustytus avokadus. Pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir aitriosiomis paprikomis. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 10 min.

  3. Smidrus nuskuskite, sudėkite ant kepančių žiedinių kopūstų ir avokadų, užberkite migdolų drožlių. Kepkite dar apie 7–10 min.

  4. Patiekite gausiai pabarstę žalumynais.

Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg