Kepta višta su Provanso žolelėmis


Kepta višta su Provanso žolelėmis, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 1 val. 30 min.

Orkaitės t-ra 185 °C


Reikia:

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 5 skiltelių smulkinto česnako

  • 1 šaukšto citrinos sulčių

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 1 šaukštelio džiovintų čiobrelių

  • 1 šaukštelio džiovintų rozmarinų

  • 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių

  • ½ šaukštelio maltų juodųjų pipirų

  • ½ šaukštelio Kajeno paprikos

  • druskos

  • 1 vištos

  • 1 kg mėgstamų šakninių daržovių (bulvių, morkų, svogūnų, moliūgų)

1. Mažame indelyje sumaišykite prieskonius su aliejumi.

2. Įtrinkite vištą prieskonių mišiniu.

3. Daržoves supjaustykite, kad būtų panašaus dydžio, ir sudėkite į kepimo formą su višta.

4. Kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg