4-6 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 1 val.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
1 viščiuko (1,4–1,6 kg)
1 citrinos
3–4 šakelių petražolių
2 pakelių SANTA MARIA sausojo marinato „BBQ Rub Beer Can Chicken“
2 svogūnų
50 g labai minkšto sviesto
Keptų batatų, spalvotų morkų (patiekti)
SANTA MARIA padažo „American BBQ Sauce Sweet & Spicy Chipotle“ (patiekti)
1. Viščiuką nuplaukite, gerai nusausinkite. Citriną supjaustykite ketvirtadaliais ir ja ištrinkite viščiuką, palikite citriną viduje. Į vidų taip pat įdėkite sumaigytas petražolių šakeles. Viščiuką gausiai apibarstykite SANTA MARIA sausuoju marinatu „BBQ Rub Beer Can Chicken“.
2. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, sumaigykite su sviestu ir sudėkite į skardelę.
3. Viščiuko kojeles suriškite, o sparnus sukiškite į „kišenėles“ (tiesiog įpjaukite filė šonuose). Viščiuką padėkite ant svogūnų.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C ir kepkite 60 min., kartkartėmis palaistydami viščiuką susidariusiomis sultimis.
5. Patiekite su keptomis daržovėmis ir SANTA MARIA padažu „American BBQ Sauce Sweet & Spicy Chipotle“.
Comments