4-6 asm.
Gaminimas 5 min.
Kepimas 1 val.
Orkaitės t-ra 180 -200 °C
Reikia:
50 ml sojų padažo
2 šaukštų garstyčių
6 šaukštų baltojo vyno
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
4 smulkintų skiltelių česnako
1 smulkintos aitriosios paprikos
druskos, pipirų1–1,5 kg vištos
Marinatui:
1. Dubenyje sumaišykite marinatui skirtus produktus.
2. Marinatu gerai įtrinkite vištą. Palikite marinuotis per naktį.
3. Dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 min. Sumažinkite temperatūrą iki 180 °C ir kepkite dar apie 40 min. (Jei pradėtų degti, uždenkite folija.)
4. Vištą patiekite su mėgstamomis daržovėmis.