Kepta višta


Kepta višta, vmg receptas

4-6 asm.

Gaminimas 5 min.

Kepimas 1 val.

Orkaitės t-ra 180 -200 °C


Reikia:

  • 50 ml sojų padažo

  • 2 šaukštų garstyčių

  • 6 šaukštų baltojo vyno

  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 4 smulkintų skiltelių česnako

  • 1 smulkintos aitriosios paprikos

  • druskos, pipirų1–1,5 kg vištos

Marinatui:

1. Dubenyje sumaišykite marinatui skirtus produktus.

2. Marinatu gerai įtrinkite vištą. Palikite marinuotis per naktį.

3. Dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 min. Sumažinkite temperatūrą iki 180 °C ir kepkite dar apie 40 min. (Jei pradėtų degti, uždenkite folija.)

4. Vištą patiekite su mėgstamomis daržovėmis.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg