Kepta žuvis su aviečių padažu


Reikia:

  • 4 nedideli vilkešeriai (arba kitos baltos žuvys)

  • Druskos

  • Lydyto sviesto kepti

  • Padažui:

  • 250 g aviečių (galima ir šaldytų)

  • 50 g sviesto

  • 1 „šalotinis“ svogūnas

  • 1 šaukštas raudonojo vyno acto

  • Druskos

  • Žiupsnelis cukraus


Ramiai, čia viskas gerai. Žuvis tiesiog surado puikią kalbą su avietėmis.

1. Nuimkite žuvies filė, pasūdykite, dėkite į keptuvę su lydytu sviestu ir kepkite, kol žuvis gražiai apskrus.

2. Supjaustykite „šalotinį“ svogūną, ištirpinkite keptuvėje sviestą, sužerkite svogūnus ir kepkite nustatę mažą kaitrą, kol svogūnai suminkštės. Kelias uogas atidėkite. Suberkite avietes į padažą, trumpai pavirkite.

3. Supilkite actą, įberkite druskos, paskaninkite cukrumi, viską pakaitinkite kelias minutes ant mažos kaitros. Suberkite likusias uogas, permaišykite.

4. Žuvį patiekite su padažu ir kruopainiais.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg