Keptų paprikų ir pupelių užtepėlė su keptomis bulvėmis


Reikia:

  • 2 raudonųjų paprikų

  • 2 geltonųjų paprikų

  • 400 g konservuotų baltųjų pupelių

  • kelių česnako skiltelių

  • 1 šaukšto balzaminio acto

  • druskos ir juodųjų pipirų

  • aliejaus

  • 600 g nedidelių bulvių

  • 1–2 šaukštų kepintų kanapių sėklų


1. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, apšlakstykite aliejumi ir 15–20 min. kepkite 200 °C orkaitėje. Iškeptas paprikas atvėsinkite ir nulupkite odeles.

2. Kol paprikos kepa, bulves perpjaukite per pusę, apibarstykite druska, pipirais, mėgstamais prieskoniais ir kepkite 200 °C orkaitėje apie 40 min. arba kol bulvės gražiai apskrus.

3. Paruoškite užtepėlę: paprikas, pupeles ir česnako skilteles sudėkite į maisto smulkintuvą, įpilkite kelis šaukštus aliejaus, balzaminio acto, prieskonių ir susmulkinkite iki vientisos kreminės masės.

4. Iškepusias bulves patiekite su užtepėle ir apibarstykite kanapių sėklomis.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg