Keliaukime ragaudami: tinklaraščio „Sugar to dust“ kūrėja savo Vietnamą atrado Karoliniškėse


Kadangi šiemet su kelionėm, panašu, bus sub***, tai keliauju ir ragauju taip! Vietnamas Karoliniškėse! Nors niekad nebuvau Vietname ir nežinau, koks tas tikras vietnamietiškas maistas, bet štai koraluose galima gauti tikrai skanios pho bo ir nem rán“, – savo feisbuko paskyroje rašo aštrialiežuvė Justina, tinklaraščio Sugar to dust autorė.


Moteris pati daug keliauja ir ragina keliauti visus. Jeigu neįmanoma po platųjį pasaulį, tai bent jau po savo miestą ir, žinoma, savo virtuvėse.



Kiek specialybė, archeologija, lėmė, kad pasukote į maisto ir maisto fotografavimo sritį?   

Kad net nežinau. Nors ekspedicijų metu teko keliauti po Lietuvą, truputį po užsienį, bet tuo metu fotografijos ir ypač maisto fotografijos nesureikšmindavau. Labiau maistu, kelionėmis dėl maisto ir maisto fotografija susidomėjau jau nutraukusi archeologės karjerą. 

Daug keliaujate, kiek kelionėse jums svarbus maistas, koks maistas svarbus ir gal yra buvę kelionių tik dėl maisto ir jo nuotraukų? Maistas kelionėse išties svarbus. Visada įdomu paragauti tai, ko nesu ragavusi, ar tai, ko negaliu paragauti Lietuvoje. Nors dabar Lietuvoje tikrai yra nemažai „skanių“ vietų, bet keliaujant smagu ragauti autentišką maistą autentiškoje aplinkoje.


Čikagoje

Kuri šalis maisto, skonio, jo pateikimo prasme yra labiausiai jūsų šalis? O kurios šalies maistas fotogeniškiausias?

Mano maisto šalis yra Italija. Labai patinka Viduržemio jūros regiono virtuvė, gausi šviežių daržovių, vaisių, alyvuogių ir alyvuogių aliejaus, jūros žuvies ir gėrybių. Šviežias maistas, ypač vaisiai ir daržovės, jau savaime yra fotogeniškas. Man dar labai patinka valgomos gėlės, jos maistą ir pagardina ir padaro labai fotogenišką.