Kas skanesnio, šefe? Pynė su sviestu, sūriu ir arbata – geriausias desertas Jaroslavui Orševski



Ką skanesnio šiandien valgysite?

Nesu labai išrankus maistui. Nebent maistas sugadintas, tada jau kas kita... O šiandien lepinsiuosi japoniškais keptais ryžiais su daržovėmis ir kiaušiniu. Ko jau ko, o šio patiekalo (kaip ir karštų sumuštinių) niekada nebūna per daug!


Skaniausia vietelė mieste?

Turiu tik kelias, bet tikiu, kad ir jų pakanka. Labai žavi „Momo grill“ – puikus pavyzdys, kaip paprastume atrasti tai, kas žavi visus. Labai gerbiu Vytą ir tai, ką jis daro. „Dia” būtų mano antrasis pasirinkimas. Nors senokai lankiausi, bet kaskart ten užsukus atrodo, kad esi pas draugus, kur viskas taip pažįstama. Trečia ir labai puiki nauja vietelė – „Arrivee“. Vis nesiliauju stebėtis Egle, kuri tiek daug daro dėl šios vietos ir savo svajonės išsipildymo... O ar ragavote jų desertų?.. Noriu jiems visiems palinkėti ištvermės ir šypsenos, nes kartais tik jos ir trūksta, kad pamatytume šviesesnį rytojų.


Skaniausia knyga?

Massimo Bottura „Bread is Gold”. Tai knyga, kurią pirkau tikėdamasis puikios knygos apie duoną bei jos gaminius, o ji, pasirodo, ne apie tai! Bet pati idėja žavi. Pasaulinio garso šefas su savo ne ką mažiau žinomais draugais gamina maistą iš produktų, kuriuos mes paprastai išmetame… Puikus bei užkrečiantis pavyzdys apie tai, kaip reikia gerbti tai, ką darai ir nesustoti siekiant tobulybės.


Skaniausia kava?

Aš mėgstu sakyti, kad maisto gerumas labai priklauso nuo kompanijos, su kuria jį valgai. Gal taip pat yra ir su kava? Prieš gerus 8–9 metus esu gėręs kavą Panevėžyje. Nors vieta niekuo neišskirtinė, bet tą skonį vis dar jaučiu! Lengvai karti su stipriu kavos aromatu, kuris pereina į juodojo šokolado skonį burnoje... Norėčiau dar, bet, deja, tos vietos nebėra. O kitos tokios dar neteko ragauti.



Kaip skaniai gaminti?

Yra skirtumas, kur gamini – namuose ar darbe, bet paslaptis viena – papra