Karšti sumuštiniai su aviečių padažu


Karšti sumuštiniai su aviečių padažu, vmg receptas
Vytautės Ribokaitės nuotr.

2-3 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 7-10 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 3-4 skiltelių česnako

  • 6-8 džiovintų abrikosų

  • Druskos

  • 1 šaukštelio kario prieskonių

  • 200 g vištienos filė

  • Truputį aliejaus, geriausiai purškiamo

  • 120 g tarkuoto sūrio

  • 4 duonos skrudinimui riekelių

  • 50 ml trintų aviečių

  • 1 šaukšto garstyčių

  • 2 agurkų

  • 2 šaukštų raudonojo vyno acto

  • 1 šaukšto DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • Pipirų

  • Salotų lapų

1. Česnaką susmulkinkite. Abrikosus supjaustykite juostelėmis.

2. Vištieną pabarstykite smulkintu česnaku, kario prieskoniais ir druska. Pašlakstykite aliejumi. Kepkite sausoje keptuvėje apie 10 min.

3. Trintas avietes sumaišykite su garstyčiomis.

4. Duonos riekeles patepkite aviečių padažu, pabarstykite sūriu, abrokosų gabaliukais, uždėkite vištieną ir dar užberkite sūrio. Kepkite 7-10 min. prie 180 °C.

5. Agurkus supjaustykite šiaudeliais/ Actą, DANSUKKER šviesųjį sirupą sumaišykite su druska ir pipirais. Užpilkite užpilu agurkus.

6. Sumuštinius patiekite su agurkų salotomis ir salotų lapais.


Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg