Kalakutienos vyniotiniai su kumpiu ir špinatais


Reikia:

  • 4 kalakutienos filė gabaliukų (po 100 g)

  • 4 riekelių vytinto kumpio

  • 50 g didelių špinatų lapų

  • ½ šaukštelio česnakų granulių

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • 50 g sviesto

  • 100 ml baltojo vyno

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų


• Mėsos gabaliukus lengvai pamuškite, pasūdykite, pabarstykite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir česnakų granulėmis.

• Ant kiekvieno gabaliuko uždėkite po riekelę kumpio, mažą gabaliuką sviesto, po to – špinatų lapus ir susukite suktinuką.

• Didelėje keptuvėje storu dugnu – tokioje, kurią galima būtų šauti į orkaitę – aliejaus ir sviesto mišinyje (imkite dalį likusio sviesto, ne visą) apkepkite suktinukus iš visų pusių. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 min.

• Išimkite, į keptuvę supilkite vyną, nugarinkite iki pusės. Dėkite likusį sviestą ir jį ištirpinkite. Suktinukus pašildykite padaže. Patiekite kartu su keptomis bulvėmis.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg